Νηπιαγωγείο ακυρώνει τη γιορτή λήξης, για να προλάβουν τα νηπιαγωγάκια να ετοιμαστούν για το πανεπιστήμιο.

Μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας και όμως έγινε έτσι ακριβώς όπως σας το μεταφέρουμε. Οι γονείς των παιδιών ενός Νηπιαγωγείου της Νέας Υόρκης έλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή που εξηγούσε γιατί φέτος δε θα γίνει γιορτή λήξης:

“Ο λόγος που ακυρώνουμε τη γιορτή του Νηπιαγωγείου είναι απλός. Είμαστε υπεύθυνοι για να προετοιμάσουμε τα παιδιά για το πανεπιστήμιο και την καριέρα τους ώστε να αποκτήσουν πολύτιμες ικανότητες για τη ζωή τους και ξέρουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να μάθουν να διαβάζουν, να γράφουν, να συνεργάζονται και να λύνουν προβλήματα. Παρακαλούμε να ξέρετε ότι παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις έχοντας στο νου μας το καλό των παιδιών.”

KindergartenΤο νηπιαγωγείο είναι χωρίς καμία αμφιβολία σταθμός στη ζωή του παιδιού, στην προετοιμασία του για το δημοτικό και στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Αλλά η ακύρωση μιας γιορτής λήξης για να μη χάσουν τα παιδιά «διδακτικές ώρες» είναι παράλογο!

Τι θα γινόταν αν συνειδητοποιούσαμε ότι τα παιδιά δε μαθαίνουν μόνο καθισμένα σε θρανία, αλλά και μέσα από το παιχνίδι, τις τέχνες, τη συνεργασία, την ομαδική προσπάθεια; Και φυσικά μέσα από τη γιορτή λήξης που τους στέρησαν;

via The Washington Post 

About Aspa

💢 Στο AspaOnline.gr μοιράζομαι τη ζωή μου ως μαμά. 💢 Στο AspaTsamadi.com θα σας βοηθήσω να αποκτήσετε blog και μία δυνατή online παρουσία.
This entry was posted in παιχνίδι, το σχολείο που σκοτώνει τη δημιουργικότητα and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s