Mentorkids, ή αλλιώς ελάτε να βοηθήσουμε τους εφήβους να βρουν το επαγγελματικό τους δρόμο

Πρόσφατα, το Women On Top μαζί με το #einai2030 ξεκίνησαμε από κοινού την υλοποίηση της δράσης Mentorkids, σκοπέυοντας σε συναντήσεις για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού με μαθητές και μαθήτριες Λυκείου.

Τώρα, η ομάδα του Mentorkids, έχοντας ήδη μπει στη διαδικασία σύστασής της σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, διοργανώνει την πρώτη ανοιχτή συνάντηση στις 13 Νοεμβρίου, για εθελοντές, μέντορες, εκπαιδευτικούς, γονείς και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τη δράση μας και για το πώς μπορεί να συμμετάσχει σε αυτήν.

Γιατί Mentorkids;

Γιατί τα παιδιά ηλικίας 15-18 ετών βρίσκονται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις της ζωής τους -«Τι να σπουδάσω;».

Πιστεύουμε ότι το mentoring από ενήλικες που έχουν ήδη περπατήσει σε διαφορετικά επαγγελματικά μονοπάτια μπορεί να προσφέρει μια ιδιαίτερη και πολύ χρήσιμη εμπειρία. Σκοπός του, να τα βοηθήσει να γνωρίσουν από κοντά και σε βάθος τη φύση, τις προοπτικές, τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες των επαγγελματικών κλάδων που μπορεί ήδη να τα ενδιαφέρουν.

Γι’ αυτό και, βασισμένοι στα κοινά ενδιαφέροντα και την ως τώρα εμπειρία μας, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες μαθητών λυκείου να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να τους συζητήσουν μαζί τους άμεσα και πρακτικά και να απαντήσουν με εγκυρότητα στα ερωτήματά τους για τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται.

Ο στόχος μας

Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στη μαθησιακή και επαγγελματική ανάπτυξη των νέων παιδιών και στην καλλιέργεια των απαραίτητων δεξιοτήτων από μέρους τους, ώστε να μπορούν να ζήσουν αυτόνομα και δημιουργικά.

Για να το πετύχουμε, θέλουμε να αξιοποιήσουμε την υποστήριξη όλων όσοι μοιράζονται ένα αντίστοιχο όραμα και θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας. Μαζί, θα προωθήσουμε κάθε είδους δράσεις σχετικές με την έννοια του επαγγελματικού προσανατολισμού και της εκπαιδευτικής ενημέρωσης σε θέματα επιλογής σπουδών, στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό, με αποδέκτες παιδιά και νέους ηλικίας 12- 24 ετών, τις οικογένειες τους και την ευρύτερη εκπαιδευτική και επαγγελματική κοινότητα.

Η πρώτη μας συνάντηση

Αν θέλετε να γίνετε μέντορας, αν είστε δάσκαλος ή καθηγητής, είστε κοντά σε παιδιά ηλικίας 15-18 ετών και θέλετε να τα βοηθήσετε να αποκτήσουν μια καλή αίσθηση της επαγγελματικής πραγματικότητας που θα συναντήσουν τα επόμενα χρόνια– ή αν απλώς θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη δράση μας, ελάτε να γνωριστούμε στην πρώτη ανοιχτή μας συνάντηση, στις 13 Νοεμβρίου, στις 7 μμ, στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 & Γριβαίων).

Θα είμαστε εκεί για να παρουσιάσουμε τα σχέδιά μας για τους επόμενους μήνες, να περιγράψουμε τις ανάγκες μας, να ακούσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις σας και να οργανωθούμε, έτσι ώστε να απογειωθεί το Mentorkids, όσο το δυνατόν πιο σύντομα και πιο δυναμικά.

Αν πάλι ενδιαφέρεστε για όλα αυτά αλλά δεν μπορείτε να είστε κοντά μας στις 13/11, στείλτε μας email στο mentorkidsgr@gmail.com και θα έρθουμε σύντομα σε επαφή.

About John C. Yiannoudis

Born in 1969. Major experience in business & finance. Co-founder and owner of Dorothy Snot Preschool. Proud dad of Nefeli, 8 years old. Loves telling stories. Also loves running, contemporary History and old cars. Author of A Very Bad Bad Thing, a children's historical fiction.
This entry was posted in αλλαγή, ανεξαρτητα παιδιά, εκπαίδευση, κοινωφελεις δρασεις, mentoring and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s