ποιοι είμαστε

Είμαστε γονείς και αγωνιούμε για τις επόμενες γενιές, τα παιδιά μας.

Είμαστε άνθρωποι με συναίσθηση και θέλουμε τα παιδιά να αποκτήσουν κριτική σκέψη και να βαδίσουν στη ζωή με αξίες.

Είμαστε φορολογούμενοι που βλέπουν, με λύπη, ότι η δημόσια συνεισφορά τους δεν μεταφράζεται σε βιωματική και ωφέλιμη εκπαίδευση.

Είμαστε ενεργοί πολίτες και θέλουμε να αλλάξει η Εκπαίδευση από τους πολίτες – για τους πολίτες, όχι από κάποιο «σύστημα».

Είμαστε Ελληνες και βλέποντας θετικές αλλαγές στον κόσμο, δεν θέλουμε να μείνουν τα παιδιά μας  απομονωμένα, για ακόμη μία φορά

Είμαστε μια ομάδα εθελοντών, που αποφασίσαμε να μην είμαστε άλλο συνένοχοι σε μία εκπαίδευση-συνταγή, σχεδιασμένη από βαρετούς γραφειοκράτες. Η δράση μας είναι εθελοντική και θα βρίσκεται πάντα έξω από κάθε θεσμικό πλαίσιο, χωρίς καμμία σύνδεση με κρατικούς ή πολιτικούς φορείς.

Εργαζόμαστε σε διαφορετικούς χώρους και έχουμε εμπειρία από τον κόσμο, από την ελεύθερη αγορά, την αγωγή παιδιών, την παραγωγή. 

Απευθυνόμαστε σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας, γιατί θέλουμε μαζί με άλλους, να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί μια νέα αντίληψη για την εκπαίδευση, τη ζωή, το κοινό μας μέλλον. Γιατί άλλωστε, το πιο σημαντικό που κληροδοτούμε στον κόσμο είναι οι επόμενες γενιές.

Πιστεύουμε ότι σήμερα, η Παιδεία είναι το μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλημα.

2 Responses to ποιοι είμαστε

  1. Elisabeth Cosmatos says:

    Συμφωνώ με τα παραπάνω. Ποια ειναι η πρόταση;

  2. H πρόταση είναι όσα γραφούμε στο κείμενο με τιτλο “τι θέλουμε να κάνουμε”, Μιλάμε, γράφουμε για όλα αυτά, επισκεπτόμαστε σχολεία και μιλάμε με τα παιδια (δραση mentorkids). Και είμαστε πάντα ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s