together we stand

Σας καλούμε να ενωθείτε στην κοινότητά μας, γιατί τα παιδιά στην Ελλάδα δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον. Είναι σήμερα οι μόνοι Έλληνες πολίτες που δεν ευθύνονται για τη πνευματική και πολιτισμική στασιμότητα και τα αδιέξοδά μας – αλλά είναι αυτοί που θα τα επωμιστούν στα επόμενα χρόνια.

Δεν έχουμε άλλο όφελος από το να κάνουμε την πρώτη θετική αλλαγή στη ζωή μας, «από τα κάτω προς τα επάνω», και στην πράξη. Να πιέσουμε, να ακουστούμε όλοι μαζί χωρίς κανένα άλλο συμφέρον.

Επιδιώκουμε την ουσιαστική, ισότιμη και ειλικρινή επικοινωνία μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στις δραστηριότητες μας.

Σκοπός μας είναι πάντοτε να μιλάμε ανοιχτά με τα παιδιά και τους γονείς για όλα όσα φοβόμαστε να αγγίξουμε. Να δώσουμε χώρο και χρόνο στα παιδιά, που παθητικά υπομένουν το «σύστημα» μέσα στο οποίο τα βάλαμε.

Γιατί, τα νεά παιδιά είναι πλέον οι μόνοι πολίτες στη χώρα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

————————–

Επικοινωνείστε μαζί μας μέσα από το site, τα social media ή στέλνοντας email στο einai2030@gmail.com

9 Responses to together we stand

 1. anatatat says:

  Χαίρετε!!
  Χαίρομαι που σας εντόπισα έστω και τυχαία! Ωραία προσπάθεια, ωραία οράματα, ωραία άρθρα!
  Σας στέλνω ένα βίντεο-ντοκιμαντέρ που με έκανε να οραματιστώ κι εγώ όμορφα πράματα, ανθρώπινα, περισσότερο απλά και φυσικά, υλοποιήσιμα αν θέλουμε, ελπιδοφόρα. http://apolasos.wordpress.com/2013/07/28/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/

 2. Roza-Liza Lycourezou says:

  Spot on!!!! Καλημέρα. Καλή επιτυχία. Μαζί σας.

 3. John C. Yiannoudis says:

  Σας ευχαριστούμε πολύ!

 4. Μαίρη says:

  Είχα πολύ καιρό να διαβάσω κάτι στο διαδίκτυο που να με συν + κινήσει τόσο! Πολύ όμορφο όραμα, αξίζει η πρόσπάθεια.

 5. Λύδια Γεροντή says:

  Οι πιο ουσιαστικές και ελπιδοφόρες πρωτοβουλίες ξεκινάνε πάντα “από κάτω προς τα πάνω”..Θέλει επιμονή πολλή και πείσμα για να μετακινηθεί αυτή η βραδύκαυστη “εγ-κατεστημένη” μηχανή και να πάρει μπρος συμπαρασύροντας και άλλες παρόμοιες πεπερασμένες “μηχανές”…Όσο πιο πολλοί προσπαθήσουμε μαζί σας, τόσο πιο πολλά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε μια εκπαιδευτική “άνοιξη” και να μάθουν στην πράξη πως το να ονειρεύονται το μέλλον τους είναι η αρχή της δημιουργίας…Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας!Είμαστε μαζί σας!

  • einai2030 says:

   Ευχαριστούμε για την παρότρυνση κυρία Γεροντή. Πρέπει να αλλάξουμε (πολιτεία-γονείς-δάσκαλοι-μαθητές), όσο πιο γοργά γίνεται, αυτό που διαρκεί 18 χρόνια στην προσωπική μας ζωή, αλλά επηρεάζει μια ολόκληρη κοινωνία για άλλα 50 και πλέον χρόνια.

 6. Φωτεινή Μαυρουδή says:

  Καλημέρα σας.
  Ίσως αυτή η ανακοίνωση σας ενδιαφέρει :
  ….”Η εισήγηση αυτή επεξηγεί τα ευεργετικά οφέλη της χρήσης του παιχνιδιού στρατηγικής για τον δάσκαλο αλλά και τον μαθητή μέσω της διαδραστικής μάθησης. Aπευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και όχι μόνο, που αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους και εκπαιδευτικά εργαλεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του μαθητή και κάνουν την μόρφωση βιωματική”…
  http://www.cityportal.gr/articles_det1.asp?subcat_id=40&article_id=55366
  Το ανέβασα στο fb αλλά το απέσυρα φοβούμενη μήπως σας προσβάλω αφού η σελίδα είναι δική σας και θα έπρεπε εσείς να ανεβάζετε ό,τι κρίνετε σκόπιμο.
  Φιλικά, Φωτεινή Μαυρουδή

 7. Φωτεινή Μαυρουδή says:

  http://www.classdojo.com/
  Καλησπέρα.
  Σας επισυνάπτω μία μέθοδο behavior management που μας παρουσίασαν οι δασκάλες στο σχολείο μας, και οι γονείς το επικρότησαν. Όταν οι δάσκαλοι είναι ΚΑΙ παιδαγωγοί….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s